Strejke går ind i sin anden måned.

Sygeplejerskerne markede i dag, at strejken havde varet en måned. Det gjorde de med musik og sang i Ringsted. Men patienterne vil gerne have konflikten afsluttet nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er ikke tilhænger af strejke. Det løser ikke noget. Jeg synes at de skulle sætte sig ved forhandlingsbordet.

Mads Orbe fra Sdr. Jernløse sidder i solen udenfor Holbæk sygehus, hvor han er blevet behandlet for et brækket ben. - Det har fungeret upåklageligt, det er slet ikke det. Jeg er jo "heldig", for jeg er en akutpatient, så der har de stået klar. Men det er klart, at jeg tænker på alle dem, der har fået udskudt sine behandlinger, eller aflyst en operation, siger han. 

I dag er det en måned siden, at sygeplejerskerne nedlagde arbejdet. Og det har patienter i hele region Sjælland fået at mærke. Der er blevet aflyst 17.931 ambulante undersøgelser. 2.405 patienter har ikke fået deres operation. Og 684 indlæggelser er blevet aflyst.

- Vi ville rigtig gerne genoptage arbejdet nu, siger sygeplejerske Marianne Sveistrup Hansen fra Slagelse i dag til TV2 Øst, da vi møder hende på Ringsted Torv, hvor hun sammen med mange andre sygeplejersker og portører er mødt op for at markere 1 måneds dagen for strejken. - Det duer bare ikke at vi gør det, før vi har fået nogle ordentlige forhold. En ting er, at vi får mere i løn, men det handler i høj grad også om at gøre faget attraktivt, så der er nogle unge, der vil søge ind på uddannelsen, så vi kan bevare det offentlige sygehusvæsen, vi har i dag, siger Marianne Sveistrup Hansen i dag.

Mads Orbe forstår godt, hvorfor sygeplejerskerne strejker, men i lighed med andre patienter, vi møder udenfor Holbæk sygehus i dag, opfordrer han til, at man mødes ved forhandlingsbordet nu.

- Man forstår godt, at det ikke er sjovt, at sygehuspersonalet strejker, når man pludselig selv mærker, hvordan det er at have brug for hjælp, siger Mads Orbe i dag til TV2 Øst.