Strand invaderes af mariehøns

Gæsterne ved Stillinge Strand plages af mariehøns i tusindvis. Plagen bliver ikke bedre af, at mariehønsene er tørstige - og derfor bider gæsterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stranddag kan hurtigt forvandles til en rigtig aktiv affære.

For Line Hansen og Christina Poulsen blev dagen på Stillinge Strand én lang kamp mod de sværme af mariehøns, der konstant kom flyvende og satte sig på dem.

- Der er bare lige pludselig sådan en hel flok, der lander på én, siger Line Hansen, mens hun forgæves forsøger at vifte mariehønsene væk.

- Og hvis man slår én ihjel, så kommer der bare en flok, tilføjer Christina Poulsen.

Det hele kommer af, at der har været rigeligt med føde til, at mariehønsenes larver kunne udvikle sig til mange og stærke mariehøns.

Det tørre forår har nemlig givet tørre træer, som bladlusene derefter let har kunnet angribe.

Netop bladlus er mariehønens livret.

Den anden grund til den store koncentration af mariehøns netop på Stillinge Strand er vinden og så det, at de små insekter hader vandet.

- De trækker med den varme østenvind, og så ender de herude, hvor de ikke vil videre over havet. De ser simpelthen vandet som en barriere, siger biolog ved Slagelse Kommune, Line Magnussen.

Vil man undgå dyrene, mens man er på Stillinge Strand, så kan man enten gå en tur i vandet eller vente på, at vinden går i en anden retning - så vil dyrene nemlig blive båret af vinden et andet sted hen.