Straksdom for menneskesmugling

Syrisk mand fra Holland fik i dag ved retten i Nykøbing Falster dom for at have forsøgt at smugle to syriske mænd i Danmark i nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hollandsk statsborger af syrisk oprindelse fik lørdag ved retten i Nykøbing Falster en straksdom på 30 dages fængsel for at have indsmuglet to syriske mænd i Danmark.

Det oplyser vicepolitikommissær Jørgen Prior Larsen fra udlændingekontrolafdelingen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De indsmuglede var to mænd, der tidligere havde søgt asyl i Holland, og som ville til Sverige.

Ved et grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster erkendte manden og tog imod straksdommen, der ud over fængselsstraffen også indeholder udvisning af Danmark i seks år.

Bilen med de tre syrere blev standset natten til lørdag ved en kontrolaktion, som politiet og Skat foretog i Rødby ved færgen fra Tyskland.

De to asylansøgere vil på et tidspunkt blive returneret til Holland, hvor myndighederne skal behandle deres asylansøgning.

Ved kontrolaktionen anholdt politiet også to indiske mænd, som havde tre mænd fra Bangladesh med i bilen. Inderne har opholdstilladelse i Portugal, men bor Paris.

Ved et grundlovsforhør senere lørdag blev de to indere varetægtsfængslet i fire uger hver.

- De nægter sig skyldige og har kæret kendelsen til landsretten. Dommeren har lagt til grund, at deres forklaringer er meget forskellige og usammenhængende med en vidneforklaring, som vi har i sagen, siger Jørgen Prior Larsen.

/ritzau/