Straf til sygeplejersker på ferie

Dansk Sygeplejeråd har nu behandlet de første 18 sager med ferieglade sygeplejersker, som valgte at holde ferie, mens deres kolleger strejkede under forårets konflikt i det offentlige sundhedsvæsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skete på et hovedbestyrelsesmøde i København i går. Alle 18 trækkes i strejkeunderstøttelse - men ingen af dem ekskluderes, fortæller formanden for de sjællandske sygeplejersker, Helle Dirksen til DR Sjælland:

- Ti medlemmer får et brev med en politisk misbilligelse, mens otte tildeles en bod på 5.000 kroner. Alle sager er behandlet individuelt. Det har været vigtigt for os at markere, at det ikke er i orden at forbryde sig imod de kollegiale vedtægter. Under en konflikt tæller fællesskabet højere end individet, siger Helle Dirksen.

Seks af de i alt 18 sygeplejersker, som altså nu sanktioneres, er fra Region Sjælland. Men ifølge Helle Dirksen skal yderligere otte sygeplejersker her fra regionen, som også holdt ferie under konflikten, have deres sager behandlet til oktober på Dansk Sygeplejeråds næste hovedbestyrelsesmøde.

Tidligere artikel:
Risikerer eksklusion på grund af ferie
Hvis du ikke er solidarisk med os andre - så kan du få lov at klare dig selv. Sådan nogenlunde lyder tankegangen bag en anbefaling til hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd.
Netnyhed fra 2008-05-06 10:42:00