Støtte til Kyllingen smuldrer

Ny dopingsag udløser skuffelse og ærgelse i Michael Rasmussens hjemby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nye oplysninger tyder på at Michael Rasmussen brugte doping under Tour de France. Det får støtten til at smuldre - selv i hans hjemby.

Avisernes forsider taler i dag deres tydelige sprog. Det samme kan man ikke sige om borgerne i Tølløse.

Michael Rasmussen bliver stemplet som doping-synder. Men der er ikke mange i den vestsjællandske stationsby, der har lyst til at tale om byens stolte søn i dag.

De, der vil sige noget, er ærgerlige:

- Jeg er skuffet. Det havde jeg ikke ventet, siger Søren Reegaard .

Og en anden Tølløse-borger, Grethe Andersen, mener, at Michael Rasmussen nu kun kan gøre ét:

- Han må sige hele sandheden om, hvad der er foregået.

I følge de nye oplysninger, er Michael Rasmussen blevet testet positiv for en ny form for EPO under Tour de France, alligevel har han stadig enkelte tilhængere i hjembyen:

- Jeg holder med ham. Jeg kan godt lide hans facon. Han er helt nede på jorden. Og jeg synes, at han bliver gjort til syndebuk, siger Harriet Vestergaard fra Tølløse.

Men en, der ikke tager Kyllingen fra Tølløse i forsvar, er den tredobbelte verdensmester Henrik Djernis fra Kalundborg. Han har trænet meget sammen med Michael Rasmussen.

- Han er en meget ambitiøs type, der vil gøre meget for at nå til tops. Og hvis han har følt, at det var det rigtige, så er jeg ikke overrasket over, hvis han har taget de midler i brug, fastslår Henrik Djernis om den tidligere bjergkonge.

Da præsidenten for Den internationale Cykelunion (UCI), Pat McQuaid, her lørdag formiddag holdt pressemøde i forbindelse med VM i den tyske by Stuttgart, handlede flere af spørgsmålene om Michael Rasmussen.  Det fortæller Ritzau.

Fredag fortalte formanden fra det franske antidopingagentur, Pierre Pordry, at der er fundet spor af det præstationsfremmende middel dynepo i en dopingprøve fra Rasmussen foretaget under årets Tour de France. En prøve, der blev sendt videre til UCI.

  - Jeg vil ikke af- eller bekræfte, hvem prøven stammer fra. Af og til sender laboratorierne prøver til os, der er mistænkelige. Det er ikke positive prøver, men de kan pege i retning af manipulation, og vi bruger disse prøver til at målrette vores fremtidig testning, sagde Pat McQuaid.

 


Nyhedsoverblik