¨

Stormflod i Holbæk er en 300 års hændelse

Foto: TV ØST

Det sker sjældnere end hvert 300. år, at Holbæk bliver ramt af en oversvømmelse som i sidste uge og sjældnere end hvert 150. år, at Nykøbing Sjælland rammes.

Fredagens oversvømmelser var så voldsomme, at de bliver betegnet som en en hændelse, der kun sker sjældnere end hvert 300. år, når det kommer til Holbæk området. Det skriver Ingeniøren på sin hjemmeside.

I Nykøbing Sjælland var der tale om en 150 års hændelse, mens Kystdirektoratet har vurderet oversvømmelserne i Roskilde og Hornbæk til 1000 års hændelser.

Forudsigelse holdt stik

Fredagen bød på rekordhøje vandstande. Slemt stod det til i Isefjorden nær Holbæk, hvor der blev meldt om vandstande på 2 meter over normalen. Det betød, at en række boliger og trafikårer var under vand, og Munkholmbroen var oversvømmet.

Der er ifølge DMI tale om en 100 års hændelse, når vandet i Holbæk, Roskilde og Hundested stiger henholdsvis 180, 150 og 160 centimeter over normalen, og allerede før oversvømmelserne vurderede DMI, at vandet ville stige med omkring 2 meter over den almindelige vandstand, hvilket kom til at holde stik alle 3 steder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App