Store huller hos tandlægerne

Den 1. juli skulle alle tandlæger herhjemme have lagt deres priser på nettet, men hver fjerde tandlæge her i landsdelen har ikke gjort det. Sjusk, siger Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er billige tandlæger. Og der er dyre tandlæger. Derfor skulle prisen for f.eks. at få opereret en visdomstand ud have været lagt på nettet for 10 dage siden, men det har hver fjerde tandlæge i Region Sjælland ikke gjort.

- Det er noget sjusk, og tandlægerne stiller forbrugerne meget dårligt især i forhold til de store arbejder, siger Bent Normann Olsen (Soc.dem), der er næstformand i Region Sjælland.

For at gøre det lettere for forbrugerne at finde og sammenligne priser på behandlinger som broer og lokalbedøvelser blev det i efteråret 2006 skrevet ind i tandlægernes overenskomst, at de skulle offentliggøre priserne på hjemmesiden sundhed.dk senest den 1. juli. Men det er altså langt fra alle, der har levet op til den aftale.

- Det er pinligt ganske enkelt, og det burde ikke være sådan, erkender Dansk Tandlægeforenings lokalformand på Lolland-Falster og Møn, Bjørn Anderson.

Her i landsdelen har ialt 56 tandlæger brudt overenskomsten. Værst ser det ud i Guldborgsund Kommune. Her mangler 12 tandlæger at lægge deres priser på nettet. I Holbæk er det 11. Og på Lolland har 9 tandlæger gjort livet svært for forbrugerne.

- De kolleger, jeg har talt med, har brokket sig over, hvor besværligt det var, så jeg tror ikke, at der er nogen, der har noget at skjule, siger Bjørn Anderson. 

Den forklaring sluger næstformanden i Region Sjælland ikke.

- Hvis bare en tandlæge har gjort det, så kan alle andre også gøre det. Og hvis de ikke kan, så kan de hente hjælp til det, smælder Bent Normann Olsen.

Forbrugerne på gaden i Nakskov er heller ikke begejstrede for de store huller på nettet.

- Det, synes jeg ikke, er særligt smart. Det ville jo være meget rart, hvis man kunne tjekke priserne hos de forskellige tandlæger på nettet, siger Annemette Jørgensen fra Horslunde.

Anne-Grethe Andersen fra Nykøbing Falster er enig:

- Jeg synes, at alle tandlæger burde offentliggøre deres priser. Alternativet er, at man skal ringe til dem, og det får man jo ikke gjort.

Tandlægeforeningens lokalformand har orden i sin butik. Men hans to kolleger på klinikken i Nakskov har her 10 dage efter fristen stadigvæk ikke fået tastet priserne ind.

- Der ser ikke godt ud. Jeg har spanket dem, og tingene skal nok blive bragt i orden, siger Bjørn Anderson.

Bent Normann Olsen har kun en ting at sige til de langsomme tandlæger:

- Se at komme i gang. I svigter forbrugerne.

Lige nu får det ingen konsekvenser for tandlægerne, at de ikke har lagt deres priser på nettet, men hvis situationen er den samme til efteråret, vil region Sjælland skrue bissen på. Hvilken straf, de langsomme tandlæger risikerer at få, har Region Sjælland ikke taget stilling til.