Stor vækst i mange Ringsted-virksomheder

Mere end hver 10. virksomhed med stor vækst i Region Sjælland ligger i Ringsted Kommune. Det viser en opgørelse foretaget af Dagbladet Børsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er gang i Ringsted i disse år. Der bygges masser af nye huse, der åbnes nye store forretninger, og nu viser en ny opgørelse fra Dagbladet Børsen så, at mere hver 10. virksomhed i Region Sjælland med stor vækst ligger i Ringsted Kommune.

Faktisk er to ud af de tre virksomheder med størst vækst beliggende i Ringsted Kommune - nemlig Møbelland og sikkerhedsfirmaet Freeport Security. Møbelland har haft en vækst på knap 1.400 procent i løbet af de seneste fire år, mens Freeport Security har haft en vækst på godt 900 procent.

- Jeg er stolt over, at vi har så mange dygtige og driftige virksomheder i Ringsted. Vores mål er at skaffe flere arbejdspladser og virksomheder inden for alle brancher, og så er det da godt at kunne fortælle omverdenen, at vores virksomheder klarer sig endog meget fint sammenlignet med den øvrige region og hovedstadsområdet, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen.

14 gazeller i Ringsted

I Region Sjælland er 222 virksomheder udpeget som gazelle-virksomheder af Dagbladet Børsen. Ud af disse ligger 14 i Ringsted Kommune. En gazelle-virksomhed er en virksomhed, der er vokset med mere end 100 procent i omsætning eller overskud i løbet af de seneste fire år. Med 11 procent af vækstvirksomheder i Ringsted Kommune mod kun fire procent af befolkningen i regionen må man sige, at Ringsted Kommune klarer sig særdeles flot.

Bredden er styrken

Undersøgelsen viser i øvrigt, at væksten i antallet af gazellevirksomheder er større i Region Sjælland end i hovedstadsregionen. Sjællands erhvervsliv er således på rette vej. Derfor ser borgmester Niels Ulrich Hermansen da også lyst på erhvervslivets fremtid i regionen og i særdeleshed i Ringsted.

- Undersøgelsen viser, at der er stor vækst i virksomheder inden for produktion, handel, transport, service samt bygge og anlæg. Det viser, at der er stor bredde i Ringsted Erhvervsliv, og for mig at se, er bredden netop styrken i Ringsteds erhvervsliv. Det skal vi bruge fremadrettet, når vi skal lokke nye virksomheder til kommunen. Får når det går så godt for mange af kommunens virksomheder, smitter det selvfølgelig også af på det øvrige erhvervsliv, siger Niels Ulrich Hermansen.

Ringsted Kommune vil i øvrigt hædre de 14 gazelle-virksomheder ved den traditionsrige nytårskur først i 2008.

Fakta - Ringsteds 14 gazelle-virksomheder

Ringsted Møbelland ApS

Lars Printz ApS Ringsted

Ringsted Bilcenter

Centrum Autolakering ApS

Værktøjscentret Ringsted A/S 10

P P Transport ApS Ringsted

Tue Skilte A/S Ringsted

Steen Hansen Transport ApS Ringsted

Martlev Industriservice ApS Ringsted

Freeport Security ApS Ringsted

Vigersted El ApS Ringsted

Reolux Danmark A/S Ringsted

Engskov Maskinfabrik A/S Ringsted

Michael Lundbech A/S Ringsted