Stor tiltro til lokalpolitikere

Borgerne har større tiltro til kommunalpolitikere end landspolitikere, når det drejer sig om at løse problemer i lokalområdet. Men folketingspolitikerne fører, når det gælder miljøpolitik. Det viser en undersøgelse fra Gallup

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne stoler på, at kommunalpolitikerne træffer de rigtige valg, når det gælder servicen på plejehjem og i børnehaver. 66 procent af borgerne mener, at kommunerne er bedst til at varetage de opgaver, mens kun 13 procent mener, at folketingspolitikerne er bedst til det.

 

Det viser en ny undersøgelse, Gallup har lavet for KL som en optakt til forhandlingerne om kvalitetsreformen.

 

KLs' formand Erik Fabrin (V) mener, at undersøgelsen er et klart argument for, at kommunerne skal bevare så meget selvstyre som muligt.

 

- Det er et væsentligt signal til regeringen og Folketinget, som i disse dage forhandler om en kvalitetsreform, at staten skal afholde sig fra at gennemføre lovgivning, der binder kommunernes ressourcer. Kvalitet skabes lokalt, i mødet mellem borgeren og kommunen. Centrale standarder og styringsmodeller giver ikke bedre kvalitet. Tværtimod, siger han til Danske Kommuner.

 

Når det drejer sig om at løse opgaven med at tage sig af udsatte børn og handicappede, er det kun et lille flertal af borgerne, der foretrækker kommunalpolitikerne frem for folketingspolitikerne.

 

Borgerne stoler til gengæld mere på landspolitikerne i forbindelse med miljøpolitik og sundhedsforebyggelse. Kun hver femte borger foretrækker, at det er lokale politikere, der tager sig af de opgaver.