Stor stigning i antallet af tvangsauktioner

I juli, august og september i år, er antallet af tvangsauktioner mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Nielsen var i dag ved at pakke nogle af de sidste ting. Hans hus er røget på tvangsauktion, og nu er han flyttet hjem til noget familie, til der er orden på tingene.

- Man er lidt vemodig. Man står og tænker, at det var da lidt ærgerligt at man ikke kunne beholde huset. Der har været mange gode minder her med børn, gode fester og besøg af kammerater og familie, siger Henrik Nielsen.

Henrik er langt fra den eneste, der går med den slags tanker for tiden.

I juli, august og september var der i alt 795 tvangsauktioner i regionen. I samme periode året før var tallet 349.

Den økonomiske situation i Danmark har haft betydning for antallet. men i Danske Bank maner man til ro.

- Principielt har vi ligget på et unaturligt lavt antal tvangsauktioner, som selvfølgelig logisk vil komme og havne på et mere naturligt niveau, siger filialdirektør i Næstved, Peter Andreasen.

Henrik Nielsen har kunnet mærke, at bankerne er blevet mere forsigtige.

- Der har ikke været den store ventetid, før man har fået afslag i hvert fald. Tidligere har de bare skulle have et par dage til at tænke over det, og man har skulle komme med lidt papirer. Og så har de sagt, at det kan vi sgu godt finde ud af, siger han.

For Henrik gælder det nu om at komme videre.

- Det føles jo sådan lidt mærkeligt, at man ikke ved, hvad man skal nu. Og det man har gået og arbejdet lidt på det bare forsvinder fra en, uden man rigtig kan gøre noget, siger han.