¨

Stor kontrol af lastbiler - problemer med fire ud af ti

01:15

VIDEO: Se, hvad politiet gennemgår, når de stopper en lastibl. Video: Tina Mortensen - TV2 ØST

Politi og flere andre myndigheder gennemførte i dag en stor kontrol af lastbiler på motorveje i hele landet, for der er en del at komme efter, viser tal fra Tungvognscenter Øst.

- Goddag. Jeg vil godt se kørekort, chaufføruddannelse og vognmandstilladelse, siger politiassistent, Johnny Klindt Jacobsen fra Midt og Vestsjællands Politi, der netop har stoppet en lastbilschauffør i Korsør – lige før Storebæltsbroen.

Midt- og Vestsjællands Politi og flere andre myndigheder gennemførte tirsdag en landsdækkende kontrol af lastbiler på motorveje.

Jeg synes, der er for mange, der ikke overholder loven

Johnny Klindt Jacobsen, Politiassistent, Tungvognscenter Øst

Der er nemlig problemer med fire ud af ti kontrollerede lastbiler, viser de seneste tal fra Tungvognscenter Øst.

- Jeg synes, der er for mange, der ikke overholder loven, siger Johnny Klindt Jacobsen, der er politiassistent hos Tungvognscenter Øst.

Artiklen fortsætter under grafikken.

  Foto: Grafik: Lonni Christiansen

Grundigt tjek

Alt fra chaufførens tilstand til fragtpapirerne, dæk, lygter og gods blev tjekket. For nogle blev kontrollen en kort fornøjelse, mens andre måtte vente et godt stykke tid, før de fik lov til at køre videre - med en sag stukket i favnen.

Blandt andet blev vognmand Peder Lauridsen sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi hans køretøj ikke er i lovlig og forsvarlig stand.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vognmand Peder Lauridsen blev sigtet for at have for mange lygter foran på bilen samt et bord inde i førerhuset, som mindsker udsynet. Han fik desuden en bøde for ikke at have overholdt køre- hviletid. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Peder Lauridsens lastbil havde blandt andet for mange lygter foran på bilen samt et bord inde i førerhuset, der mindsker udsynet. Han er dog ikke enig i myndighedernes beslutning.

Det har ikke været så meget med sikkerhed at gøre, fordi du har en spiseplade og for mange lygter

Peder Lauridsen, Vognmand

- De gør bare deres arbejde, men det har ikke så meget med sikkerhed at gøre, fordi du har en spiseplade og for mange lygter, siger Peder Lauridsen.

- Jeg kunne forstå, hvis der var noget med bremserne, der ikke virkede, eller vi havde overlæs på, siger Peder Lauridsen, som også måtte køre fra stedet med en bøde, fordi han ikke overholdt de juridiske regler, der er omkring køre-hviletid.

Da Peder Lauridsen bliver vinket til side af politiet, fremgår det, at han blot har en hviletid på 10 timer og 15 minutter, hvor den skulle være på mindst 11 timer.

Det var min fødselsdag, så jeg kørte hjem

Peder Lauridsen, Vognmand

- Det var min fødselsdag, så jeg kørte hjem. Jeg gad ikke at skulle til at have en overnatning mere et eller andet sted, lyder forklaringen.

Fokus på kontrol af lastbiler

Midt- og Vestsjællands Politi et generelt stort fokus på kontrol af lastbiler i denne tid.

Det politisk fastsatte måltal for antallet af kontrollerede lastbiler – 6.040 – skal nås inden udgangen af året, hvilket betyder, at 12 betjente i den operative færdselsafdeling ikke skal bruge deres tid på bilister, der kører for hurtigt eller er påvirket.  

- Vi har nogle EU-krav om, at vi skal kontrollere chaufførernes køre- hviletid. Det er det, vi starter med. Men vi skal også kontrollere, om de har kørekort, om det er ældre og så videre, siger Henrik Fobian, leder af vejsidekontrol i Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi.

  Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App