Stor fyringsrunde i Region Sjælland: Disse faggrupper bliver ramt

Den forestående fyringsrunde i Region Sjælland vil gå hårdest ud over sygeplejerskerne og lægesekretærerne. Det erfarer TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland skal spare 184 millioner kroner i 2019. Derfor vil regionen afskedige op mod 317 fuldtidsmedarbejdere, og der vil blive nedlagt ubesatte job svarende til 278 stillinger på fuldtid.

Ifølge et internt dokument, som TV ØST er i besiddelse af, vil fyringerne gå hårdest ud over sygeplejerskerne og lægesekretærerne.

Region Sjælland påtænker at fyre 86 sygeplejersker, og nedlægge 97 ledige stillinger. Samtidig vil regionen fyre 67 lægesekretærer og nedlægge yderligere 39 ubesatte stillinger.

- Hvis lægesekretærerne ikke er der, så skal lægerne og sygeplejerskerne bruge mere tid på at registrere data i vores systemer, og det gør, at de ikke kan være tilstede over for patienterne i samme omfang, som de burde være, siger Michael Rosenberg, der er sektorformand for HK Kommunal, der repræsenterer lægesekretærerne.

Jobs at få til fyrede medarbejdere

Social- og sundhedspersonalet bliver også ramt - her påtænker regionen at nedlægge sammenlagt 48 fuldtidsstillinger.

- Det er altid hårdt for en medarbejder at blive afskediget og føle, at man ikke er god nok til det, man gør. Men vi vil i FOA gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de opsagte medarbejdere videre, og der er jo stor efterspørgsel efter dem i kommunerne og psykiatrien, så jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til, at vi nok skal få dem ansat i andre stillinger, siger Ann Søgaard, der er formand for social-og sundhedssektoren i FOA i Region Sjælland.

Mangel på hænder

Også bioanalytikerne står for skud. Her påtænker regionen at fyre 17 medarbejdere og nedlægge yderligere 11 stillinger.

- Der kommer til at mangle hænder, de bioanalytikere der er tilbage skal løbe endnu stærkere, og grænsen er ved at være nået, så det bliver problematisk. Det kommer til at gå ud over svartiderne, og ledelserne bliver nødt til at prioritere arbejdsopgaverne, siger Anja Aakeson, der er regionsformand for Danske Bioanalytikere.

De afgørende forhandlinger pågår stadig, og det endelige antal fyringer og nedlagte stillinger kan derfor nå at ændre sig. Først torsdag regner Region Sjælland og de faglige foreninger med at kunne lande en endelig aftale.