Stor forskel på brandsikkerhed for ældre

Regionens kommuner prioriterer brandsikkerhed for ældre vidt forskelligt. Det viser en undersøgelse, som TV2 Øst har lavet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dødsbrande var sidste år skyld i, at tre ældre mennesker omkom i Vordingborg. Derfor prøver Vordingborg Kommune nu at mindske brandrisikoen - det gør den sammen med en lokal boligforening.

- Vi har været meget bevidste om problemet og oplyst om det. Derfor har vi set, om der er noget, vi kan gøre, siger Verner Carlsen, der er socialchef i Vordingborg Kommune.

Derfor bliver der nu opsat røgalarmer i 34 ældreboliger på Solvang - helt præcist to i hver af lejlighederne.

- Det er da betryggende at vide, at hvis der skulle ske noget herinde, så melder den til andre, at der er noget galt, fortæller Hilmar Jørgensen, der til daglig bor på Solvang.

Og de ældre mennesker har grund til at være nervøse.

I 2007 omkom 71 mennesker i dødsbrande herhjemme. Knap halvdelen af dem var over 67 år. Samtidig viser undersøgelser, at der er færre røgalarmer i de ældres boliger sammenlignet med resten af befolkningen.

- De ældre er mere i risikogruppen end unge. Mange tænker irrationelt i forbindelse med ildebrand. De har ikke samme bevægelsesfrihed, og derfor er de ikke lige så hurtige, siger beredskabschef for Vordingborg Brandvæsen Preben Jørgensen.

Selvom Vordingborg Kommune gør noget er det mere undtagelsen end reglen.

I de resterende 11 kommuner i regionen er det nemlig op til de ældre selv at opsætte en røgalarm i deres ældrebolig.

Det skal dog siges, at der ikke er noget lovkrav om, at en kommune hjælper de ældre med en røgalarm.  


Nyhedsoverblik