Stopper optag af indvandrerbørn

Stop for antallet af indvandrebørn. Kalundborg Kommune har besluttet at lukke tilgangen af indvandrebørn til en børnehave og indføre en maksimumgrænse på antallet af to-sprogrede børn i en vuggestue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ikke flere indvandrebørn udefra. Det er hvad Børnehaven i Børnehuset Sct. Olaiparken i Kalundborg netop har indført. Det skyldes de har et problem. 

Der er simpelthen for mange to-sprogede børn i børnehaven lige nu. Over 50% og vores målsætning er 25%, siger småbørnschef i Kalundborg Kommune Anne Jørgensen.

Optagelsesstoppet er blevet suppleret med en adgangsbegrænsning på 16 tosprogede-børn i vuggestuen i Sct. Olaiparken. Ændringen kan betyde at forældre får deres børn spredt ud på forskellige vuggestuer. Dermed kan søskende blive spredt fra hinanden, og forældre må pendle mellem forskellige vuggestuer.

- Integration er en alvorlig sag. Man kan ikke lave sådan noget om, uden at det kommer til at gå ud over nogen. siger borgmester Tommy Dinesen (SF) Han mener ikke, at man kan gøre ligesom i København, hvor man har nået målet uden brug af tvang. 

- Kalundborg og København er to meget forskellige byer. Vi har ikke nær så mange institutioner som i København at fordele dem på, og dem der er ligger ikke nær så tæt, siger Tommy Dinesen.

Den nye regel kommer ikke til at berøre nogen af de børn, som allerede går i børnehaven eller vuggestuen.