Stop for familieboliger

Ventelisterne på almene boliger er røget i vejret. Alligevel bliver der fortsat skåret kraftigt ned på byggeriet af dem. Det drastiske fald går især ud over familier med børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Katrine Jakobsen fik en datter for to måneder siden, men hun har næsten ikke plads til hende i sin lille lejlighed. Og udsigten til at få en større er alt for lang, mener hun.

Der er ikke plads til puslebord, bleer og alt det andet babyudstyr i badeværelset, så Katrine Jakobsen skifter sin datter i køknet.

Hun har en to værelses lejlighed, så hendes datter kan ikke få sit eget værelse i de to år, den lille familie har fået at vide, de skal vente på noget større. 

- Kan hun ikke være i dit soveværelse? Jo, indtil videre, men når hun får legetøj, er der ikke plads til det. Det kunne jo også være, at der kom en mand gennem nåleøjet og så er det svært med privatlivet, hvis man har et barn i soveværelset, siger Katrine Jakobsen.

Drastisk fald i familieboliger
I 2004 gav staten penge til at bygge 427 familieboliger i de daværende Vestsjællands og storstrøms amter.

I 2005 faldt tallet til 163, i 2006 til 46 og i 2007 blev der kun givet penge til 20 almene familieboliger i Region Sjælland.

Ventelisterne er massive rundt omkring i landsdelen, det viste en rundringning vi lavede til 7 boligselskaber. Længst er ventelisten i Sorø med 1600 på den aktive venteliste og kortest i Fakse, hvor 350 venter.   

I Slagelse venter 1040, I Vordingborg 850, i Sakskøbing 750 og i Nakskov 625.

Problemet bliver ikke mindre med årene, mener direktøren for Slagelse Boligselskab.

- Ventelisterne er stigende. Den er steget med 2-300 flere opskrivninger i dag i Slagelse Boligselskab end for ganske få år siden, siger Niels Frederiksen, direktør for Slagelse Boligselskab.

Det private marked
Katrine Jakobsen er skrevet op i flere forskellige boligselskaber og har forsøgt at få en privat bolig gennem venner og bekendte, men det private marked er for dyr for hende, da hun blev fyret under sin barsel.

- Jeg har set på en lejlighed i byen med fire værelser, men det bliver for dyrt, når jeg er på barsel og det bliver jeg nødt til at tænke på nu, siger Katrine Jakobsen.

Der ventelister på 1,5 til 10 år på almene boliger i landsdelen.  


Nyhedsoverblik