Støjskærm til 10 millioner virker ikke

Flere beboere mener, at larmen fra Vestmotorvejen er blevet værre, efter at Vejdirektoratet har sat en støjskærm op ved Helleholm i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Når Dorthe Røhmann-Tofting træder ud af sin bolig, bliver hun mødt af støjen fra hundredevis af biler.

 

 - Man kan ikke have vinduerne åbne, når det er varmt. Det kan man ikke holde ud, for så kan man ikke sove, siger hun. 100 meter fra hendes hoveddør løber en stærkt trafikkeret motorvej. Så hun og naboerne var lettede, da Vejdirektoratet for 3 år siden valgte at sætte en støjskærm op ved Helleholm. Men lettelse blev hurtigt til skuffelse.

 

 - Enhver kan jo høre, at den ikke virker. Tværtimod, siger hun. Mandag aften mødtes 15-20 beboere fra området for at diskutere støjgenerne. Og de fleste var enige om, at støjen faktisk var blevet værre, end før man satte støjskærmen op. Byrådsmedlem Helle Jacobsen(V) var med til mødet.

 

 - Selvom det ikke er vores ansvar i kommunen at sætte en støjvold op, så har vi en forpligtelse til at hjælpe vores borgere, når de ikke har det godt, siger hun. Hun mener også, at støjen ved Helleholm er voldsom, og hverken hun eller beboerne kan forstå, at en støjskærm til næsten 10 millioner kroner har så dårlig effekt. Jakob Fryd fra Vejdirektoratet forklarer:

 

 - Generelt er det sådan, at støjskærme ikke kan fjerne støjproblemerne, de kan kun tage toppen af støjen. Generelt er det også sådan, at folk har lidt for højre forventninger til den effekt den vil have. Så vi oplever ofte, at folk bliver skuffede, siger han. Han kan til gengæld ikke forklare, hvorfor Dorthe Røhmann-Tofting ikke har fået svar på sine talrige henvendelser til Vejdirektoratet. Men han lover, at de nu vil undersøge støjskærmens effekt nærmere, selvom han ikke kan forestille sig, at den ligefrem gør støjen værre.

 

 - Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, hvis man føler, at der er sat en skærm op, der ikke har den ønskede effekt. Og vi er også indstillede på at lave nogle mere detaljerede målinger derude, siger han.

 

Dorthe Røhmann-Tofting håber, at man vil finde en mere effektiv løsning på støjproblemet. Men ifølge Jakob Fryd skal hun ikke gøre sig de store forhåbninger, selvom det viser sig, at støjskærmen ikke virker.

 

 - Det ville kræve nogle midler, hvis man skulle lave nye tiltag derude, og det er ikke noget vi umiddelbart har, siger han.

 

 

 


Nyhedsoverblik