Stjæler stadig fra børneafdelinger

Børneafdelinger på regionens sygehuse slås med vedvarende tyverier af legetøj. De sikrer sig på kryds og tværs, men indtil videre er det kun et sted, hvor man har haft succes med sikringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Næstved Sygehus er det svært at stille legetøj til rådighed for de syge børn. Playstationspil og DVD-film forsvinder ligeså hurtigt som de bliver købt ind.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at folk ikke har mere omsorg eller omtanke for de syge børn, siger afdelingssygeplejerske fra Næsved Sygehus Anette Østerkjerhuus

Tendensen er den samme på Holbæk Sygehus, hvor man sidste år mistede for omkring 20.000 kroner legetøj. Men et sted i regionen, har man nu fået sat en stopper for tyverierne. På børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus er man begyndt at tage en række forholdsregler.

- Vi sikrer os ved at bolte blandt andet Playstations og fjernsyn fast. Derudover har vi en udlånsordning, hvor man skal noteres når man låner noget, siger ledende overlæge Lise Bjerglund fra Nykøbing Falster Sygehus.

På sygehuset tror man også at pressens fokus på problemet de seneste par år har haft betydning

- Altså jeg tror folk har fået sådan en opfattelse af, at de er med til at sørge for at tingene stadigvæk fungerer godt. Altså at der er en fælles medejer holdning her tingene på afdelingen.

Men på Næstved og Holbæk Sygehus har fokussen ikke hjulpet. En række sikkerhedsforanstaltninger har heller ikke haft den ønskede effekt.

- Vi har valgt at sikre playstations ved at bolte dem fast inde på stuerne, så man skal have værkstøj til at fjerne dem. Men alligevel har vi mistet en.

På Næstved sygehus mener man ikke, at der kan gøres meget mere. Man har droppet ideen om at udstyre legetøjet med små chips. Det er for dyrt og vil samtidigt betyde at personalet skal til at rende efter tyvene.