Stjæler håndklæder og juledekorationer

Hotelgæsterne lader de pæne manerer blive hjemme, når de tjekker ind i receptionen. Alt fra potteplanter til fleecetæpper stjæles fra hotellerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Visse langfingrede gæster kan ikke modstå fristelsen, hvis der står en flot lysestage eller potteplanteskjuler foran dem på ferien.

Sussie Brandt Tvede er medejer af Hotel Nørrevang i Marielyst.

Hun oplever, at folk stjæler stort set alt det inventar, der er i en feriebolig; både fleecetæpper, sengetæpper, skålene i køkkenskabene, lysestager og sågar pynten op til jul er røget ned i gæsternes tasker.

- Det er rigtigt, rigtigt irriterende, lyder det fra Sussie Brandt Tvede, som fortsætter:

- Der er jo bare nogen, der snyder, hvor de kan.

Der er endnu ikke lavet nogen dansk undersøgelse af, hvor udbredte tyverierne er, men i Norge har en undersøgelse netop vist, at en ud af fire hotelgæster på et eller andet tidspunkt har stjålet noget med fra et hotel.

- Det kommer lidt bag på mig jo, at det egentlig er 25 % af alle gæster, som man så har boende, for det lyder af meget, siger Sussie Brandt Tvede og fortsætter:

- Men vi er jo helt sikkert ikke bedre, end de er i Norge.

Tyverierne er en vanskelig størrelse, fordi det kan ødelægge hotellets forretning, hvis man skulle komme til at mistænke og anklage den forkerte.

Der forsvinder hvert år inventar for adskillige millioner kroner fra hoteller verden over.