Stilhed før stormen på årets største rejsedag

På Ringsted Station har TV ØST talt med nogle, der er taget tidligt afsted på årets travleste rejsedag. Se her, hvilke tidspunkter, du bør undgå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste pakker er ved at være fundet, købt og pakket ind. Og nu til næste skridt: turen hjem til familiens lag. Så hvis du vil undgå det værste trafikkaos, handler det om at undgå de mest travle tidspunkter.

Færre julerejsedage forventes at give flere trafikale udfordringer end normalt for både veje, broer og toge.

quote DSB regner med, at togtrafikken kulminerer fra klokken 12.00. 

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB

Der er stor rift om billetterne hos DSB, hvor pladsbilletterne på de hurtige lyntog er udsolgte.

- Sidste år havde vi fem dage til at afvikle juletrafikken, og i år har vi kun to. Salget af pladsbilletter ligger omkring 10 procent over sidste år, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB til TV ØST.

Der bliver sat ekstra toge ind fra København mod Fyn og Jylland ved middagstid.

Disse tidspunkter forventes mest travle:

Alle tog på banen

quote Meget tyder på, at folk har lyttet til vores råd om at undgå de belastede tidspunkter mellem klokken 14 og 20. 

Mette Nedergaard, vagthavende i Vejdirektoratet

DSB regner med 45.000 rejsende over Storebælt i dag. DSB har frem til torsdag middag solgt 12 procent flere pladsbilletter end sidste år, og de oplyser, at al disponibelt materiel er sat ind - de har 125 medarbejdere klar på fem stationer.

Folk vil rejse over hele dagen, men DSB regner med, at det kulminerer fra klokken 12.00.

Gode råd fra Vejdirektoratet: Sådan undgår ud køer

Forventes at glide stille og roligt

Men det er ikke kun togskinnerne, der kommer på overarbejde i juledagene - det gør de danske motorveje også. Vejdirektoratet har meldt ud, at trafikken bliver mere intensiv i år end normalt, men forventer, at det vil glide stille og roligt.

- Lige nu ser det rigtig pænt ud, der er masser af plads på vejene, og meget tyder på, at folk har lyttet til vores gode råd om at undgå de belastede tidspunkter mellem klokken 14 og 20, siger Mette Nedergaard, vagthavende i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet forventer tættest trafik på Vestmotorvejen ud mod Storebæltbroen - ligeledes mod færgen ved Odden. På resten af Sjælland og ned mod Lolland Falster, forventes der ikke lige så meget trafik.

Storebæltsbroen

40.765 mennesker forventes at krydse Storebælt. Klokken 10:00 har 4.268 har passeret. Mellem klokken 11:00 og 19:00 forventer Kristian Andreasen, trafikvagt på Storebælt, at de fleste tager til Jylland, hvor det største pres ligger i dag. 

- Vi har tilkaldt ekstra mandskab, så vi kan åbne flere kortbaner og manuelle baner, så vi kan få flere kunder igennem hurtigere, siger Kristian Andreasen.

Indtil videre er trafikken stille og rolig, tilføjer han.