Stiger i vandet kan redde liv

Drukneulykker i lystbådehavne kan undgås, hvis bådejerne har pligt til at lade deres stiger hænge ned i vandet hele tiden. Forslaget kommer efter en drukneulykke i Rødvig på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Lystsejlere skal tvinges til at lade bådstigerne stikke ned i vandet, når de er i havn. Forslaget kommer fra Rådet for Større Badesikkerhed efter en ulykke for nylig, hvor en 57-årig mand druknede i en lystbådehavn i Rødvig på Stevns.

- Det skal gøres lovpligtigt for lystbådeejere at lade stigerne blive i vandet, når de ligger i havn. Og vil de ikke det, kan de ikke få bådeplads. Det handler om at redde liv, siger rådets formand, Michael Aller.

Han opfordrer til, at den ansvarlige minister snarligt indkalder til møde om problemet. Ifølge Michael Aller er det i dag stort set umuligt at komme op fra havnebassinet, hvis uheldet er ude, og man falder i vandet. De faste stiger på kanten af bådebroen er op til fire meter høje og meget svære at komme op ad, især når ens tøj er tungt.

- Derimod kan man sagtens hive sig op på en lystbåd, hvis bådejeren har ladet stigen hænge i vandet, siger Michael Aller.

Formanden mener, at drukneulykken i Rødvig kunne være undgået, hvis lystbådene i havnen havde haft deres stiger i vandet.

En tysk lystsejler hørte manden råbe om hjælp fra det mørke vand, da han faldt i vandet. Tyskeren skyndte sig af sted for at finde en fender, som han ville kaste ud til manden. Men da han kom tilbage, var den 57-årige gået under, og han var død, da dykkere fik bjærget ham i land.

Sidste år druknede fem personer i danske havnebassiner, oplyser Michael Aller.