Stigende antal knallertulykker

Det går galt for knallertkørerne, når de kører for stærkt, ikke bruger styrthjelm og har spiritus i blodet - det fører til flere og flere ulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har travlt på Næstved Sygehus med tilskadekomne, der er kørt galt på knallert.

Sygehuset har registreret 41 ulykker - det er næsten dobbelt så mange som for to år siden. Årsagen er i følge P4 Sjælland klar. Manglende styrthjelm, høj fart og spiritus gør køreturen på knallerten farlig. 

-De unge kender ikke til den risiko, de løber, når de kører uden styrthjelm eller med alkohol i blodet. Og så er det uhyggeligt nemt at tune sin knallert eller scooter, så den kan køre langt hurtigere end de lovlige 30 km/t, forklarer hun, siger Anna Sjøberg, ungechef i Rådet For Større Færdselssikkerhed.

16-årige Dan Jensing fra Haldagermagle udenfor Fuglebjerg fortæller, at det er let at få tunet sin knallert, så den kan køre langt stærkere end de tilladte 30 km/t.

- Forhandleren tilbyder at montere en lille knap, der er svær at få øje på på knallerten. Ved et tryk på den kan man slå farten ned hvis politiet kommer, forklarer han. Så kan politiet ikke få knallerten op i ulovlig hastighed, hvis de prøvekører den.