Sti i Stege skal gennemrenoveres

Så sker det endelig - kunstværket Sti i Stege bliver renoveret fra a til z.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg ville mene, at det burde fjernes, faktisk, og det har jeg ment i lang tid.

Så kontant er meldingen fra Peter Larsen fra Stege, når talen falder på kunstværket Sti i Stege.

Kunstværket har på intet tidspunkt været et populært indslag på torvet i Stege. Det har kostet over 3 millioner kroner, hvoraf langt hovedparten er betalt af Statens Kunstfond, og så har det været 4 år undervejs.

Men den lange byggeperiode har ikke givet en høj kvalitet. Bænkene smuldrer, og overfladen på det lyserøde kunstværk slår revner.

- Jeg har set rigtig mange efterhånden falde over kanterne - og de kan jo brække både arme og ben, siger Inge Sylvest Hansen fra Vollerup på Møn om det store værk.

- Det fungerer jo ikke, og det er heller ikke særligt pænt at se på. Så kunne vi lige så godt være foruden, siger Mette Rothmann fra Nyråd.

Men nu kan borgerne se frem til, at kunstværket ikke alene får den rigtige farve - det bliver også lavet i de rigtige materialer.

- Statens Kunstfond er meget enig med kommunen i, at det er en ommer. Og når jeg siger en ommer, så betyder det, at overfladen skal væk, tilbage til det, der var den oprindelige tanke, bænkene skal fjernes og støbes under betryggende forhold og replaceres på torvet, siger Søren Nybo (K), der er kulturudvalgsformand i Vordingborg Kommune.

Entreprenøren på projektet har erkendt, at hans arbejde ikke har været godt nok, og derfor håber kommunen, at entreprenøren vil betale for de omfattende reparationer.

- Det er ihvertfald ikke Vordingborg Kommune. Kan du garantere det? Jamen nu kan jeg jo ikke udstede nogen garantier, men altså det beløb, som den gamle Møn Kommune har deponeret i forhold til det her, og det er det beløb, som kommunen har tænkt sig at sætte i det kunstværk, lyder det fra Søren Nybo.

Statens Kunstfond mener dog først, at regningen kan placeres, når det er blevet slået fast, hvor stort renoveringsarbejdet bliver.

Tilbage står muligheden for simpelthen at sløjfe kunstværket helt. Men det bliver der ikke noget af.

- Hvorvidt kunstværket skal bestå eller ej, det er jo et anliggende mellem Statens Kunstfond og kunstneren. Og ikke jer, for det er jo trods alt jer, der har torvet? Ja, men nu er beslutningen jo truffet i Gammel Møn kommune, om at man vil have det kunstværk, siger Søren Nybo og fortsætter:

- Det, som så er vores opgave, det er at sikre, at vi overtager et kunstværk. Der i sin udførelse ikke kræver vedligeholdelse - og omkostninger.

Men spørger i Stege, så er det ikke den rigtige beslutning at lade værket stå.

- Ideen er da god nok, men jeg vil så omvendt sige, at jeg synes ikke, at det forskønner vores torv, selv om det måske bliver lavet i korrekt udførelse, siger Peter Larsen fra Stege her til eftermiddag.


Nyhedsoverblik