Stevns Kommune tabte i fogedretten

Leasingfirmaet IKON Office Solutions fik fogedrettens tilladelse til at hente deres kopimaskiner hos Stevns Kommune, der ikke længere vil betale afdrag i henhold til leasingaftalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns Kommune har gennem flere måneder undladt at betale leje af nogle kopimaskiner på Rådhuset i Hårlev. Alligevel nægter kommunen at give maskinerne tilbage til udlejningsfirmaet.

Kommunen er derfor blevet slæbt i fogedretten af firmaet, der vil have sine kopimaskiner igen, skriver Dagbladet Køge.

Fogedretten gav i går firmaet medhold i, at kommunen har misligholdt sin leasingaftale.

Den afgørelse er kommunen ikke enig i, så det forventes, at kendelsen kæres til landsretten.

Baggrunden er en skarp strid efter, at Stevns Kommune i kølvandet på kommunesammenlægningen blev opmærksomme på, at den tidligere Vallø Kommune betalte betydeligt højere summer for at lease deres kopimaskiner end i den gamle Stevns Kommune. I konsekvens heraf anmeldte Stevns Kommune IKON Office Solutions til politiet med beskyldninger om »bedragerisk adfærd«.

I forlængelse af anmeldelsen stoppede kommunen alle betalinger på kopimaskinerne, fordi kommunen vurderer, at den har betalt rigeligt.

For Stevns' vedkommende køres sagen af advokat Anders Rynkebjerg, der finder, at dommen er dybt uretfærdig. Han forventer efter en briefing med kommunen, at der kæres til landsretten. Advokaten har tidligere over for Dagbladet Køge oplyst, at der er senere vil komme et civilt sygsmål imod såvel IKON som Jyske Finans.