Sten kastet gennem kirkerude før konfirmation

En konfirmation kunne være endt meget ubehageligt lørdag, da en sten blev kastet gennem ruden til en kirke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ukendt person kastede lørdag eftermiddag en sten gennem en af Sct. Bendts Kirkes ruder, så den nær havde ramt moderen til en konfirmand, skriver DAGBLADET Ringsted. Sognepræst Hanne Vesth er chokeret.

Kort før en konfirmation lørdag eftermiddag blev en sten på størrelse med et hønseæg kastet gennem ruden tættest på prædikestolen i Sct. Bendts Kirke. Stenen ramte formentlig kirkebænken og var tæt på at strejfe en mor til en konfirmand fra Valdemarskolen.- Vi er meget kede af det, siger sognepræsten. Det er bare heldigt, at den ikke ramte én i hovedet. Den kunne ligeså godt have ramt et barn. Hanne Vesth er overbevist om, at stenkasteren var klar over, at der var mennesker i kirken.  

Episoden skete klokken 15.15 - blot et kvarter før konfirmationen gik i gang, og der var omkring 600-700 mennesker i kirken. Det er langt fra første gang, at Sct. Bendts Kirke får smadret en rude. I sidste uge havde kirken besøg af en glarmester, der reparerede fem-seks huller, der var kommet i løbet af det seneste halve år. Og da DAGBLADET her til formiddag ringede til kirketjener Per Hansen, opdagede han, at flere ruder var blevet knust siden søndag.

- Her er helt fuld af glasskår i dåbsværelset, og min søn har lige fundet en af stenene, siger han og tilføjer, at han vil melde stenkasteriet til politiet. Hanne Vesth opfordrer folk til at holde øje med kirken og fortælle, hvis de ser noget mistænkeligt ved kirken.