¨

Steen Skovsgaard: Bliv i folkekirken

Foto: TV ØST

Selvom biskop Steen Skovsgaard er imod det nye vielsesritual for homoseksuelle, så forlader han ikke folkekirken. Og han opforder præsterne til det samme.

Steen Skovsgaard, biskop ved Lolland-Falster Stift, har været en af de mest klare kritiske røster i debatten om vielser af homoseksuelle. Men nu melder han lige så klart ud omkring sin egen fremtid i folkekirken.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg selv bliver i folkekirken, og jeg vil heller ikke råde andre til at forlade den og danne deres egen menigheder. Folkekirken er ude i hård søgang for tiden. Men hvis man falder i vandet, er det bedste råd at blive ved båden og ikke svømme væk. Så det synes jeg, vi skal, siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.

Det rokker dog ikke ved Steen Skovsgaards bekymring for folkekirkens fremtiden - især hvor mange udmeldelser det nye ritual vil føre med sig.

Derudover understeger han, at homoseksuelle ikke skal forvente at blive viet af ham, når det på fredag bliver en realitet. Hvad andre præster vælger, er deres sag.

- Hvis deres samvittighed tilsiger dem det, så skal de gøre det, siger Steen Skovsgaard.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App