Stak sig på brugt kanyle

En lille dreng har stukket sig på en brugt kanyle på Holbæk Sygehus. Forældrene frygter, at han er blevet smittet med en alvorlig sygdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem-årige Janich Schwaner fra Havnebyen på Sjællands Odde lever i øjeblikket i uvished, om han er blevet smittet med en alvorlig sygdom.

Familien var i lørdags på Holbæk Sygehus børneafdeling. Her stak Janich sig på en brugt kanyle, der lå frit fremme på en briks, mens han sad og ventede sammen med sin far.

- Det må ikke kunne ske. Jeg er rystet, fortæller Janichs far, Thomas Schwaner.

Herefter fik Janich taget en blodprøve og blev vaccineret for leverbetændelse. Blodprøven skal nu analyseres for at se, om han er blevet smittet med hiv eller leverbetændelse.

- Der er sket en fejl, som ikke må ske. Vi ved, at kanylen tidligere har været brugt til at sprøjte noget medicin ind, men den har ikke været i kontakt med blod, så risikoen, for at drengen er blevet smittet med noget, er meget lille, siger klinikchef og overlæge, Jan Færk. 

Den brugte kanyle burde være blevet smidt i en beskyttet dåse. Nu vil man på sygehuset se, hvad man kan gøre for at undgå lignende tilfælde fremover.

- Vi har nogle faste procedurer angående brugte nåle og kanyler. Dem vil vi nu gennemgå og finde ud af, om noget kan gøres anderledes, siger Jan Færk.

Familien får besked om resultatet af blodprøven i begyndelsen af næste uge.