Stædighed og stiletter fik Pil fra Præstø hjem

Det er kaos for danskere strandet i Bangkok at komme hjem med Thai Airways. Se Pil Nørgaards gode råd til, hvordan du eller dine pårørende kommer med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

600 danskere er fortsat fanget i Bangkok efter askeskyen. For Pil Nørgaard for Præstø var det spidse ører og stiletter, der fik hende og hendes bror hjem i går.

- Der er kaos og uendeligt lange køer til standbypladser. Vi tog ud i lufthavnen, og da der var 100 på standby mod København, søgte vi mod andre europæiske byer. Ved et tilfælde hører jeg en mand sige til sin søn, han skal komme med, fordi han måske har skaffet billetter til Paris og så følger vi efter ham. Det viser sig, han har 4 business billetter og kun skal bruge to, så ved at presse Thai Airways personalet, får vi lov at komme med, men kun hvis vi skifter til pænt business tøj. Det var et held, at jeg havde en kjole og stiletter i min håndtaske, fordi det ikke kunne være i min kuffert, siger Pil Nørgaard.

I dag genoptager hun sit arbejde som produktionsleder indenfor film- og tv, og scenariet i lufthavnen i Bangkok var lige til en film, fortæller hun.

- Det var rent anarki, der kom så mange modsatrettede meldinger fra Thai Airways side, og efterhånden som det gik op for folk, at flyselskabet og rejsebureauerne ikke tog hånd om passagererne, blev det alle mod alle. Lufthavnen er fuldstændig kaotisk, folk bor i små telte, lavet ved at hænge stof mellem bordene, og kælderen er også fyldt op. Men det er også eneste måde at komme hjem på at tage i lufthavnen, der er intet system i det, siger hun.

Hendes bedste råd til andre strandede danskere er simpelt:

- Tag ud i lufthavnen og insister på at komme afsted, have øjnene og ører åbne derude, og lad ikke ansvaret ligge i andres hænder.