Stadig strejker i hjemmeplejen

Protesten mod løn og arbejdsforhold i ældreplejen fortsætter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Plejepersonalet i flere kommuner rundt om på Sjælland nedlægger fortsat arbejdet torsdag, mens andre holder faglige møder.

Her i regionen er der tale om arbejdsnedlæggelser i kommunerne Lolland, dele af Guldborgsund, Køge, Kalundborg, Ringsted, Slagelse og Næstved, hvor der først torsdag er indkaldt til faglige møder. I Odsherred skal de ansatte på et møde senere onsdag afgøre om de også deltager i arbejdsnedlæggelserne, mens de ansatte i Sorø på et møde tidligt onsdag morgen har besluttet sig for atter at gå i arbejde.

I både Kalundborg og Næstved er der planlagt demonstrationer i løbet af dagen

Kommunernes Landsforening tager afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser og opfordrer medarbejderne til øjeblikkeligt at genoptage arbejdet. Sådan skriver formand Mads Lebech (Kons) og næstformand Kjeld Hansen (SocDem) fra KL's Løn- og Personaleudvalg.

- Vi stiller os uforstående over for, at man vælger at nedlægge arbejdet netop nu. Om få måneder bliver der udtaget krav til overenskomstforhandlingerne på det kommunale arbejdsmarked, hvorefter forhandlingerne går i gang. Som vi ved flere lejligheder tidligere har tilkendegivet, er KL indstillet på at prioritere social- og sundhedspersonalet - ligesom ved de sidste overenskomstforhandlinger, siger de.