Stadig ingen kontakt til kapret Nakskov-skib

Udenrigsministeriet havde søndag endnu ikke haft kontakt til dansk fragtskib, der er kapret af pirater ud for Somalias kyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Udenrigsministeriet i København havde søndag fortsat ingen kontakt til det danske fragtskib Danica White, der tilsyneladende er kapret af pirater ud for Afrikas Horn på den somaliske del af den østafrikanske kyst.

Skibet har fem besætningsmedlemmer, alle danske, om bord. Kapringen skete natten til lørdag, mens Danica White var undervejs til Mobasa i Kenya.

Skibet ligger nu ifølge Udenrigsministeriet på en position nord for Mogadishu.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at trække på vores kontakter i vores internationale netværk, siger kontorchef Thomas Winkler fra Udenrigsministeriet.

Han vil ikke nærmere ind på, hvilke kontakter Udenrigsministeriet benytter, men siger, at informationer tyder på, at skibet ikke længere er "på besætningens hænder".

Handelsskibe er plaget af pirateri ud for Somalia. Danica Whites rederidirektør, Jørgen Folmer, oplyste lørdag at fragtskibet var på vej til Mombasa med en last af entreprenørmateriel, og at det sent fredag befandt sig på en position 240 sømil fra kysten.

Det danske rederi blev lørdag ringet op af et fransk flådefartøj, der havde været i kontakt med skibet og fået at vide, at det havde kurs mod Somalias hovedstad, Mogadishu.  Desuden havde det tre små både på slæb, og det var franskmændenes indtryk, at der var bevæbnede folk om bord.

- Vi har i tidligere tilfælde set, at kaprere har krævet løsesum for at frigive en besætning, siger kontorchefen i Udenrigsministeriet.

Det danske Udenrigsministerium er tilbageholdende med yderligere oplysninger.