¨

Stadig flere henvises til privathospitaler

Rekordmange behandles i det private

Region Sjælland har forsøgt at nedbringe ventetiden ved at henvise flere patienter til privathospitaler.

Hvis man bor i Region Sjælland, er der stor sandsynlighed for, at man er blevet henvist til eller behandlet på et privathospital. Det skriver Sjællandske.

Sidste år blev knap 33.000 patienter henvist til behandling i det private, og det er langt flere end i resten af landet.

Tilbage i 2013 var det kun halvt så mange, der blev henvist. Tallene dækker først og fremmest over patienter, der er blevet henvist til udredning i det private. Det vil sige, at de er blevet henvist til undersøgelser og opklaring af, hvad de fejer. Herefter er de blevet behandlet på et af regionens sygehuse.

Kortere ventetid

Det stigende antal henvisninger finder sted, fordi Region Sjælland skal leve op til en målsætning om, at alle patienter skal udredes inden 30 dage og derefter behandles inden 30 dage.

- Ventetiden på behandlinger er faldet markant de seneste år. Og samtidig vidner stigningen om, at vi i regionenerne bliver stadig bedre til at få udredt patienterne inden for 30 dage, siger Jens Stenbæk, der er formand i Danske Regioner.

Ydermere er Region Sjællands udgifter til privathospitaler faldet markant. I 2015 brugte regionen lidt over 314 millioner kroner mod 345 og 378 millioner kroner i 2010.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App