Stadig enkelte småbrande

Onsdag aften og nat bød igen på enkelte småbrande. Midt- og Vestsjællands Politi kunne notere to i vores region, men urolighederne synes at ebbe ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter mere end en uge med brandstiftelser og uroligheder flere steder i landet bød onsdag aften og nat kun på få og små påsatte brande.

Her i regionen slog brandstiftere til i Ringsted. Kort efter klokken halv ti gik det ud over Sønder Parkskolen. Ukendte gerningsmænd havde sat ild i to skraldestativer, der stod op af en mur.

Det lykkedes skolens leder selv at slukke branden, så skolen slap med skader på væg og tagkonstruktion.

Senere var den gal på Eriksvej i Ringsted, hvor der blev sat ild til tre containerne. Ilden bredte sig til et tag, men brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol.

Fra klokken 20 til 02 var der i alt 13 mindre påsatte brande rundt om i landet, og de var alle på Sjælland. Københavns vestegn var igen hårdest ramt med fem påsatte brande, København havde fire, Nordsjælland en enkelt og Midt- og Vestsjælland tre - heraf to i vores region. 

Dermed er antallet af påsatte brande siden den 15. februar nået op på 705 - heraf var 680 mindre brande i bl.a. containere og biler, mens 25 var større brande i bygninger og institutioner.

31 personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med brandene, og hvis det står til politiet kan de se frem til årelange straffe, hvis de bliver dømt.

 - De unge mennesker tror, at det er det samme, som når de går og smadrer ruder eller sidespejle i weekenden. Men ildspåsættelse er en forbrydelse af en helt anden kaliber. De har ikke forstået konsekvensen af, hvad det er, de render og laver, men vi går benhårdt efter dem, siger Bent Isager-Nielsen, der er politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi til Jyllands-Posten torsdag.

Mere om urolighederne