SSI melder om markant fald i coronasmitten i Danmark

Det varme vejr de seneste uger kan være medvirkende til fald i coronasmitten, siger faglig direktør i SSI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er markant fald i coronasmitten i Danmark.

Det viser tal fra sidste uge, som Statens Serum Institut (SSI) belyser i sin ugentlige tendensrapport.

Antallet af nye coronatilfælde var i sidste uge 27 procent lavere end ugen forinden trods en stigning på fire procent i antallet af test.

- Det er et ret markant fald, vi har set i smitten den seneste uge, på trods af at aktivitet i samfundet er steget efter sommerferien.

- Det kan være, at det meget varme vejr, vi har haft de seneste uger, spiller en rolle, siger faglig direktør i SSI Tyra Grove Krause i pressemeddelelsen.

Antallet af smittetilfælde i sidste uge svarer til 150 smittede per 100.000 indbyggere.

Antallet af indlæggelser er faldende

Positivprocenten - andelen af positive coronatest - er også faldende. Positivprocenten i sidste uge var 19 procent. Ugen forinden var den 27 procent.

Den faldende positivprocent ses på tværs af alle aldersgrupper. Den højeste på 21 procent ses blandt de 6-15-årige og 60-69-årige. Den næsthøjeste positivprocent på 20 ses blandt de 16-19-årige.

Læs også
Corona kostede 30.000 sunde danske leveår
Læs også
Corona kostede 30.000 sunde danske leveår

Incidensen, som viser antallet af smittede per 100.000 indbyggere, er højest blandt de 60-69-årige. I den gruppe er der 199 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Også antallet af coronarelaterede indlæggelser går den rette vej. Antallet af nye indlæggelser er faldet til 487 i sidste uge fra 548 ugen forinden.

Derudover er antallet af coronaindlagte på intensivafdelinger også faldende. I sidste uge var der fem færre indlagte - 13 i alt - på intensivafdelinger sammenlignet med ugen før.

Endelig kigger tendensrapporten også på, hvilke coronavarianter der er på spil i Danmark. Varianten BA.5 er stadig den dominerende og udgør 93 procent af de prøver, som blev sekventeret sidste uge.