Spritbilister skal stoppes

Odsherred Kommune har taget kampen op med de mange spritbilister, der hærger sommerhusområderne. Det sker ved hjælp af en spritkampagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De kører vanvittigt, fortæller Annelise Andersen fra Asnæs.

Mange bilister træder for hårdt på speederen i sommerhusområderne i Odsherred - også selvom de har drukket.

- Jeg ser jo mange gange folk smide flasker ud her. Sådan nogle små kyllinger, siger Helge Petersen fra Høve.

Problemet er så stort, at Odsherred Kommune nu tager kampen op mod spritbilisterne sammen med Sjællands Færdselssikkerhedudvalg.

Det sker ved hjælp af kampagnen `Har I aftalt hvem der kører hjem?`. Kampagnen sluttede for en måned siden på landsplan, men i Odsherred fortsætter de altså til midten af august sammen med 11 andre kommuner.

- Det, der ligger i den her kampane, det er at få de pårørende til at stoppe en spritbilist. Inden det får katastrofale følger, siger kampagne-ansvarlig i Odsherred Kommune Jane Heuser.

I Odsherred er 50 skilte blevet sat op i sommerhusområderne. Og der skal der sættes ind, mener politiet.

- Det er jo sådan, at når man holder ferie, så ændrer man måske også sit adfærdsmønster en lille smule, og man drikker måske lidt mere end man plejer, fortæller Kim Græns, vicepolitiinspektør hos Holbæk Lokalpoliti.

Fra 2002 til 2006 var der 67 dræbte og tilskadekomne i spritulykker i Odsherred. I Holbæk var tallet 66. Der er altså over dobbelt så stor risiko for at komme til skade i en spritulykke i Odsherred, da kommunen kun er halv så stor som Holbæk.