Sprængstof i kagedåse

Fundet af et kilo sprængstof i en kagedåse i en bus ved Gedser-færgen tilbage i 2005 kommer til at være en del af politiet bevisførelse i den første store sag om terror i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den sprængfarlige kagedåse bliver nemlig et af afhøringstemaerne, når den juridiske omkamp i terrorsagen fra Glostrup på mandag indledes i Østre Landsret , skriver B.T.

Her står den 19-årige karateekspert E. tiltalt for forsøg på terror. For et år siden undgik han på et hængende hår at blive dømt, da de juridiske dommere frikendte ham, efter at nævningerne havde dømt ham skyldig.

Siden har politiet endevendt adskillige tusinde PET-aflytninger af telefonsamtaler og computertrafik i jagten på nyt belastende materiale, der kunne kaste lys over den rolle, som E. har spillet i terrorsagen fra Glostrup. Den nye gennemtrawling tegnede et nyt mønster og kastede nok af sig til, at justitsminister Lene Espersen besluttede, at nævningesagen mod E. skulle gå om.

I det nye materiale spiller blandt andet fundet af et kilo TNT-sprængstof i en kagedåse i en turistbus på vej fra Sarajevo til Sverige gennem Danmark en vis rolle, erfarer B.T.

- Det er rigtig, at det bliver et tema, fordi der i sagen indgår nogle samtaler, som knytter sig til den del, bekræfter terrorsagens anklager - vicestatsadvokat Jørgen Jensen til B.T.