¨

Sport på Storebæltsbroen skal fortsætte

Foto: TV ØST

Selvom cykelløbet Aarhus-Købenahvn for nyligt skabte lang kø over Storebælt, så bliver løbet sandsynligvis ikke en enlig svale. Det skriver avisen Sjællandske.

Der vil igen blive afholdt sportsarrangementer på Storebæltsbroen. I hvert fald hvis det står til Transportministeren og en stor del af Transportudvalget.

Det kom frem tirsdag, hvor Transportminister Henrik Dam Kristensen var kaldt i samråd af Lars Barfoed (K) omkring de store trafikale problemer, cykelløbet Aarhus-København gav d. 1. september omkring Storebæltsbroen.

For tidligt på dagen
Ifølge ministeren selv var der kl. 15.00 op til 14 kilometer lang bilkø på Fyn-siden. En beklagelig situation, men ikke nok til at forbyde fremtidige løb over broen.

- Det er beklageligt, at et folkeligt arrangement fik så stor indflydelse på trafikken over Storebælt. Sund og Bælt har oplyst, at den primære årsag til kødannelsen var, at løbet blev afviklet for tidligt på dagen i forhold til trafiktallene på broen, lød meldingen fra Henrik Dam Kristensen.

To timers kø
Redegørelsen fra Sund og Bælt viser også, at den samlede forsinkelse var på 9.000 timer. De bilister som ventede længst tid kan have ventet op til to timer.

Lars Barfoed bakkes op af Dansk Folkepartis Kim Christiansen, mens Venstres Martin Geertsen støtter op om fremtidige sportsarrangementer på broen.   

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App