Sport hitter

Flere nye og mindre sportsgrene som for eksempel frisbee-golf og street-surfing får idræts-trætte børn og unge til at igen at snøre kondiskoene. Det skaber begejstring hos både idrætsforbund, skoler og kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intercross, street-surfing og frisbee-golf.

Det er navnet på mindre og specielle idrætsgrene, som har vundet frem blandt børn og unge.

- Det er vildt sjovt, siger 12-årige Maria Sjøstrøm om sit nye bekendtskab med sporten intercross.

I de seneste to dage har Ringsted Kommune sammen med 12 skoler arrangeret initiativet "Skolernes Idrætsfestival".

Her har 750 elever haft muligheden for at dyrke både almindelige- men også mere ualmindelige idrætsgrene. Og det får flere kunder ind i idrættens verden.

- Grunden til at vi har taget de mindre idrætsgrene med i det her projekt, det er jo fordi, vi gerne vil have, de skal prøve noget nyt - og fordi, de skal ud at røre sig. Jeg tror på, at når de prøver de her ting, så kommer de også ud, fortæller Anette Bialik, der er projektleder for "Skolernes Idrætsfestival".

Og de mindre sportsgrene er ikke kun synlige i Ringsted.

- Udviklingen har jo været utrolig stor igennem de sidste år. Hvor vi før kun havde kendskab til de klassiske idrætsgrene, så er der nu kommet en hel skov af nye aktiviteter, fortæller Finn Berggren, der er idrætsforsker og forstander ved Gerlev Idrætshøjskole.

Forstanderen mener, at årsagen til den opblomstringen skal findes i globaliseringen.

- Efter min opfattelse, så er det medierne og nettet, der sætter sit præg på det her. De unge går ind og ser nogle muligheder og nye bevægelser, fortæller han.