¨

Sponsorer hjælper boldklub af med tung gæld

Foto: TV ØST

Holbæk Bold- og Idrætsforening kan takke sine sponsorer og bankerne for, at klubben nu slipper af med den gæld, der har tynget regnskabet.

Bestyrelsen i Holbæk Bold- og Idrætsklub (HB&I) og klubbens medlemmer kan ånde lettet op. Sponsorer og banker redder nu regnskabet med en ekstraordinær økonomisk hjælp. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Sidste år kom HB&I ud med et underskud på lidt under 1 million kroner, og det resultat har været truende for klubbens eksistens. Nu er situationen imidlertid under kontrol. Med støtte fra en kreds af trofaste sponsorer og kontant imødekommenhed fra klubbens pengeinstitutter, er det lykkedes HB&I at få fjernet gælden.

- Gældsfjernelsen har banet vejen for en bæredygtig økonomisk rekonstruktion af et HB&I, hvor der skal være overensstemmelse mellem sportsligt ambitionsniveau og økonomisk formåen. Nu er der styr på den daglige drift, den lange liste af kreditorer er barberet kraftigt ned, og nu kan vi helt fjerne klubbens relativt store rentebærende gæld, fordi en kreds af trofaste sponsorer har ydet et ekstra bidrag, som Sparekassen Sjælland og Danske Bank matcher ved at nedskrive vores gæld, siger en glad Kenny Jensby, der er formand i HB&I.

I medgang og modgang

I foråret bad klubben sine sponsorer om hjælp, og Sparekassen Sjælland, der er storsponsor i klubben, lovede at støtte med 400.000 kroner, hvis klubben selv kunne skaffe et tilsvarende beløb.

- I sparekassen siger vi til kunder og relationer, at vi er der både i modgang og medgang. Derfor har vi i samarbejde med andre af klubbens sponsorer og kreditorer nikket ja til at få gjort regnskabet op, så Holbæk fortsat har en stor boldklub til glæde og gavn for hele byen og egnen. Det lover godt for HB&Is fremtid, at det i løbet af kort tid er lykkedes at stå sammen om at finde den nødvendige løsning, der sikrer en boldklub, hvor små og store drenge og piger kan deltage i et klubliv omkring fodboldens glæder, sejre og nederlag, siger Sparekassen Sjællands ordførende direktør Lars Petersson.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App