¨

Spiludvikler beskylder offentlig institution for kopiering

Foto: TV ØST

Michael Søren Holstein frygter, at hans firma vil gå konkurs i år, fordi CFU Sjælland i Sorø har lavet et produkt, der ligner hans og sælges langt billigere.

CFU Sjælland i Sorø beskyldes for plagiering. CFU står for Center for Undervisningsmidler, og det er Michael Søren Holstein fra firmaet Djeeo, der mener, at den offentlige institution har kopieret et af hans produkter, skriver dagbladet Børsen.

Djeeo laver undervisningsspil til elever i folkeskoler og har brugt CFU Sjælland til at formidle sit produkt. Nu har institutionen lavet produktet Xplore2learn, der ifølge ham er en 90 procents kopi af hans Djeeo Education. Ydermere siger han til avisen, at prisen på CFU Sjællands produkt er sat langt under markedsprisen.

Frygter konkurs

Michael Søren Holstein frygter, at det offentlige produkt kan tage livet af hans virksomhed. Han har i år mistet en stor kunde, der har valgt Xplore2learn, og fra oktober til nu er nysalget faldet med cirka 50 procent i forhold til året før.

På University College Sjælland (UCSJ), som CFU Sjælland hører under, afviser chef Lasse Bjerregaard anklagerne.

- Jeg kan sige, at vi i UCSJ har lavet vores eget produkt. Vi har ikke stjålet eller kopieret noget som helst i den forbindelse. Vi ser selvfølgelig med stor alvor på de beskyldninger, som vi i øvrigt ikke mener, der er hold i.

Minister vil have forklaring

Både Dansk Erhverv og Venstre og Liberal Alliances uddannelsesordførere ser på sagen med stor alvor og bakker op om Michael Søren Holstein. Derudover vil uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (Rad.V) bede om en forklaring i sagen.

Sammen med sin advokat kræver Michael Søren Holstein nu, at Xplore2learn bliver taget af markedet. Ellers hiver de CFU Sjælland i fogedretten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App