Spildevand i Tude Å

Tude Å blev igen i går forurenet af spildevand. De sidste dages voldsomme regnskyld har fået et spildevandsbassin fra Slagelse Rensningsanlæg til at løbe over. Derefter fossede spildevandet lige ned i åen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gårsdagens kraftige regnvejr fik først to regnvandsbassiner i Slagelse til at løbe over. Slagelse Brand og Redning og Beredskabet måtte arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk og nu 24 timer efter de startede, pumper de stadig.

De voldsomme regnskyld sender enorme mængder vand gennem rensningsanlæget, og jævnligt bliver det for meget for spildevandsbassinet, der løber over, og sender bølger af spildevand ned i Tude Å.

 - Man kan se at planterne helt oppe i halvanden meters højde er beskidte af spildevand, siger lystfisker Kurt Jørgensen om Skidenrenden, der fører lige ned til Tude Å.                                      

Slagelse rensningsanlæg lukker, under aftale med kommunen, løbende renset spildevand ud i Tude Å. Problemet opstår først, når spildevandet løber over, og der kommer for store mængder af det beskidte vand ned i åen.

 - Vi gør det bedste, vi kan for at rense, så godt vi kan. Så længe vi overholder vores udledningsaftaler, så kan vi ikke gøre mere, siger driftschef i SK Rensning, Jan Jørgensen

Slagelse kommune og SK Rensning er i gang med at udarbejde en nyspildevandsplan. Men der kommer til at gå 10-20 år før det gamle rensningssystem er uptodate.