¨

Speciallæger gemmer ventetider

Foto: TV ØST

Kun hver fjerde af regionens speciallæger oplyser deres ventetider, som de ellers skal.

Én ørelæge har 12 ugers ventetid - en anden har kun en uge.

Så stor forskel er der på køerne hos Region Sjællands speciallæger, skriver DAGBLADET Ringsted.

 

Alligevel er det kun hver fjerde af regionens 135 speciallæge-praksisser, der oplyser deres ventetider på www.sundhed.dk, som de ellers har skullet fra 1. juni.

Det lave tal ærgrer næstformand i regionen, Jens Stenbæk (V). Han har som chefforhandler for Danske Regioner indgået aftalen med speciallægerne, der kræver, at ventetiderne skal på nettet.

- Det er ikke godt nok, for det er meget vigtigt, at der er let adgang til oplysningerne om ventetider, så vores patienter kan komme hurtigere i behandling, mener han.

- Men 25 procent er stadigvæk for lidt. Det var en aftale, vi indgik i 2007. Vi har været tålmodige fra regionernes side i 2010, fordi der var lidt problemer med sundhed.dk, men nu skal det bare på plads, siger Jens Stenbæk.

Mads Jørn Stougaard er ørelæge i Ringsted og formand for Region Sjællands praktiserende speciallæger (FAPS). Han erkender, at det ikke er gået stærkt nok.

- Det er en ny situation, som vi skal vænne os til i vores dagligdag. Vi skal leve op til aftalen, og det vil vi også komme til. Det kan godt tage et par måneder, men det skal nok lykkes, forklarer han.

På landsplan har kun hver tiende læge offentliggjort ventetider til første undersøgelse på www.sundhed.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App