Sparer voldsomt på anbringelser

Rigtig mange millioner er skåret af budgettet til anbringelse af udsatte børn og unge i Lolland Kommune. Flere socialrådgivere er stoppet i protest, men kommunen mener ikke, at der er et problem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Lolland kommune vil man spare 27 millioner på anbringelse af børn og unge. Og de besparelser har fået store konsekvenser. Tre socialrådgivere har valgt at sige deres job op som følge af de voldsomme besparelser, skriver Politiken i dag.

- De følte at det økonomiske kom over det faglige, siger tillidskvinde for socialrådgiverne i Lolland Kommune, Anette Falck Olsen.

Formand for Børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen (v), kendte ikke til opsigelserne, da TV2 ØST kontaktede ham. Han mener, at nogle gamle arbejdspapirer måske kan være årsag til misforståelser.

Efter der er barberet 27 millioner af budgettet i Lolland Kommune, er der nu 177 millioner tilbage til anbringelser. Men Tom Larsen mener ikke, at de unge vil mærke besparelserne.

- 88 af de 312 som pt. er anbragt fylder 18 i 2007, og de er så ikke længere med i det system. Der kommer kun cirka 12 nye anbringelser årligt. Det vil sige at der bliver langt færre anbragte i slutningen af året, og der er på den måde, vi kan finde pengene, siger Tom Larsen.

På landsplan vil kommunerne spare 470 millioner ud af et samlet budget på 11 milliarder.