Sparekassen Sjælland vil på børsen

Sparekassen Sjælland vil på børsen. Det er nærmest umuligt at fortsætte sparekassen efter den gamle garant-model, mener de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sparekassen Sjælland-koncernen med hovedsæde i Holbæk har sat gang i et arbejde, der skal ende med, at virksomheden bliver børsnoteret. Det skriver Nordvestnyt.

Den formelle beslutning er endnu ikke truffet. Men efter planen ventes børsnoteringen at være gennemført i oktober 2015.

I øjeblikket er sparekassens nuværende garantmodel under pres på baggrund af en ny og skærpet EU-regulering, især for garantsparekasser. Det gør det nærmest umuligt at drive Sparekassen Sjælland videre efter garantmodellen.

Sparekassens repræsentantskab har derfor besluttet at arbejde frem mod at omdanne landets ældste sparekasse til et aktieselskab, der skal børnoteres.

Aktieselskab skal stadig kæmpe for lokalområdet

Aktieselskabet skal have fokus på en bæredygtig regional og lokal forretningsidé med afsæt i sparekassens nuværende forretningsmodel. Det vil betyde, at samfundsansvar og kundernes tryghed kommer før profit.

Ifølge Lars Petersson, ordførende direktør i Sparekassen Sjælland vil der således være tale om et alternativt aktieselskab. Det kommer aldrig til at drive pengeinstitut, som de store banker gør det, hvor det handler om at forøge afkastet til aktionærerne.

Koncernen omfatter foruden Sparekassen Sjælland med 24 filialer på Sjælland datterselskabet Sparekassen Fyn, der har 13 filialer. Der er i alt cirka 525 medarbejdere.