Spar penge på sprinklervæsken

Bilen er vores bedste ven, når sneen lægger en dyne over cykelstier og fortov. Men vores bedste ven kan også blive lidt besværlig at lege med. Foreksempel når man løber tør for sprinklervæske. Men faktisk er det ikke så svært at lave selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

 

 

Når vejene er fyldt med sne, sjap og salt, skal bilruderne renses ofte. Og skal de være rene, skal der masser af sprinklervæske til. Lige nu, er det højsæson for de blå dråber.

- Det er lige vejr til spriklervæske, vi sælger rigtig meget, siger Poul Rasmussen, som er indehaver af Q8 i Vordingborg.

På Q8 i vordingborg har de solgt mellem 40 og 70 liter hver enste dag den sidste uge. Halvdelen tankede sprinklervæsken fra tank-selv-standeren.

Men literprisen er faktisk højere end for benzin. Q8's tank-selv-stander koster 9,95 pr liter. Køber man de dyre dråber i dunke hos Q8 koster det 29,95 for 2,5 liter. 49,95 for 4 liter og 89,95 for 10 liter.Men behøver de blå dråber egentlig at være så dyre?

- Det er jo på grund af kvaliteten. Man kan også købe noget til 2,95, men så kan man ligeså godt bruge vand, fastslår Poul Rasmussen.

I Kvickly koster 5 liter sprinklervæsken kun 12,95, men så danner den også iskrystaller allerede ved minus 8 grader. Men går man ind i butikken, kan man få alt, hvad man har brug for. På internettet kan man nemlig finde lette opskrifter på hjemmelavet sprinklervæske med billige ingredienser.

Udover vand skal du kun bruge opvaskemiddel, sprit og salmiakspiritus. Og evt et stænk citron eller citronsyre. Se opskriften og blandingsforholdene på dette link:

http://www.handyman.dk/goderaad/goderaad_raad.asp?id=25