¨

Spar Lolland sat under tilsyn - krak truer

Foto: TV ØST

Kun 47 millioner kroner adskiller Spar Lolland fra at krakke. På sigt har banken ikke en chance for at overleve, fastslår ekspert.

Banken står på kanten af afgrunden.

Sådan er eksperternes dom over Spar Lolland, der i går fremlagde et katastroferegnskab med afskrivninger for hele 273 millioner kroner.

Og det er usandsynligt, at banken kan overleve på egen hånd. Det siger investeringschef i Dansk Formue- og Investeringspleje, Johnny Madsen, til dagbladet Børsen.

“Det er en presset bank, hvor det på kort sigt drejer sig om at overleve. På længere sigt skal de finde en fusionspartner,” siger han til avisen.

Krisen er nu så alvorlig, at banken er sat under skærpet tilsyn af Finanstilsynet. Det betyder, at de hver eneste måned skal give finansverdenens kontrolinstans en melding om, hvordan det går.

Spar Lolland er Danmarks 14. største bank. Den er efter købet af Finansbanken og den sunde del af Eik Bank presset i bund af finanskrisen. Især Finansbankens store afskrivninger på store ejendomsprojekter har medført alvorlige tab.

Ifølge avisen vil den nye ledelse i banken på kort sigt fokusere på at forbedre likviditeten – blandt andet ved et storudsalg af aktier og reducering af kreditrisikoen.

Lykkes det ikke at skaffe flere penge vil banken efter alt at dømme blive overtaget af statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App