¨

Spar 10 procent på boliglånet

Foto: TV ØST

Det kan betale sig at bruge tid på sit realkreditlån. Man kan nemlig spare mindst ti procent, hvis man ringer rundt til realkreditinstitutterne.

Brug et par timer og spar mindst 10 procent på dit realkreditlån. Den mulighed har langt de fleste danske boligejere, hvis de ringer rundt til landets fire realkreditinstitutter og beder om noget helt enkelt: et lånetilbud. Det skriver Søndagsavisen.


Bidragssatser og renter er ikke altafgørende for udgiften til boliglånet. Selve husets vurdering spiller i større og større grad ind på den samlede pris på lånet, og kan du få den hævet, kan du spare mange penge. Især på én type lån.


- For flekslån betyder vurderingen af huset eller lejligheden virkelig meget. Realkreditinstitutterne er begyndt at tage en meget højere bidragssats for den øverste del af belåningen, så desto mere du kan få vurderet din ejendom for, desto lavere bliver belåningsgraden. Og dermed får du også en lavere samlet bidragssats, hvilket giver en lavere ydelse, forklarer økonom Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg.Søndagsavisen fik vurderet et hus i Hvidovre, og her svingede selskabernes vurdering med en halv million fra 3.500.000-4.000.000 kroner. Et F1-lån ville derfor falde mere end 10 procent i pris hos alle selskaber svarende til flere tusind kroner om året, hvis man kunne få lov at låne baseret på den høje vurdering frem for den lave.


 


Hus værdisat 100.000 kroner højereVærdiRealkreditinstitutternes rådgivere var samtidig til at forhandle med. Da det gik op for ét af selskaberne, at deres bud var for lavt, tilbød de at sende en ny mand ud. Som så efterfølgende værdisatte huset 100.000 kroner højere.Derudover kan du forhandle mange af de dyre gebyrer væk, hvis du står med fire lånetilbud i hånden og spiller realkreditinstitutterne ud mod hinanden. Efter kort argumentation var flere af selskaberne villige til at skære mere end 5.000 kroner af i de samlede omkostninger i forbindelse med låneomlægningen. - Når du har forhandlet færdig, kan du så sammenligne den effektive rente på alle lånetilbuddene - også kaldet ÅOP. Så kan du se i tal, hvad der er bedst, siger Kim Valentin og kommer samtidig med en advarsel.- Hvis du har banklån ved siden af og kan se, at Nykredit/Totalkredit er billigst, skal du passe på de samlede udgifter. For med Nykredits/Totalkredits nye belåningsform tvinger de dig til at afdrage på dit billige realkreditlån i stedet for at begynde med afdragsfrihed for at komme af med det normalt dyrere banklån først. Så husk at få eventuelle banklån med i regnestykket, siger Kim Valentin.Det er gratis et bede realkreditinstitutterne om at sende en vurderingsmand ud, og du behøver ikke tage det lånetilbud, de vil give dig, så der er intet at tabe ved at benytte finten.


/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App