¨

Spændring skal stabilisere revnen i Storstrømsbroen

Foto: TV ØST

Et såkaldt åg skal sættes op rundt om revnen i broen. Banedanmark antager, at der mindst kommer til at gå en uges tid, før passagerer igen kan køre med tog over broen.

Revnen i Storstrømsbroens stålkonstruktion blev opdaget under et forebyggelsesarbejde, hvor Banedanmark gennemgik 20 udvalgte steder på broen, som blev røntgenfotograferet, skriver folketidende.dk.

- Et af de steder viste det sig, at der var en revne, og det har vi så efteranalyseret i løbet af i går tirsdag, og da vi fik resultaterne af de analyser, så stod det os klart, at det skulle udbedres med det samme. Derfor besluttede vi at lukke broen, siger Søren Boysen, som er områdechef for Teknisk Drift i Banedanmark, til Folketidende.

Banedanmark sætter et stillads op på broen i dag, og så bliver der monteret et såkaldt åg, som vil udjævne vægten på revnen.

- Det er ligesom en stor spændring, som vi sætter rundt om det pågældende sted. Åget vil aflaste det sted, hvor revnen er, forklarer Søren Boysen.

Indtil videre skal togpassagererne vænne sig til at tage på bussen i stedet for toget, når de skal til eller fra Sjælland.

- Vi anslår, at der kommer til at gå en uges tid, men det bliver vi meget klogere på, når først vi kommer i gang med arbejdet, siger Søren Boysen til Folketidende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App