Sover med støvler på

83-årig Tham Skovgaard fra Holbæk må for tiden sove med støvler på. Han er ikke selv i stand til at få dem af, og på grund af strejken får han ikke besøg af sin hjemmehjælper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Støvler og tøj er stadig på når Tham Skovgaard går i seng om aftenen. Hans hjemmehjælpere strejker og kommer derfor ikke på besøg.

- Da jeg henvendte mig, fik jeg at vide, at jeg ikke er i en livstruende situation. Derfor kommer de ikke hos mig, imens de strejker, siger Tham Skovgaard.

Kun én gang på 17 dage har Tham Skovgaard haft sine støvler af. At have støvler på i så lang tid kan, ifølge en fodterapeut, have konsekvenser.

- Det kan simpelhen give svamp, for fødderne er indelukkede og får ikke luft. Så kan han også få tryksår, fordi strømper og støvler presser ind mod huden. Jeg håber han snart får nogen til at hjælpe sig, lyder det fra fodterapeut Heidi Kristensen.

Plejepersonalet og FOA har prioriteret kun at hjælpe borgere, der er i en livstruende situation, så længe strejken varer.

- Hvis der ikke sker noget med hans fødder, så er det jo ikke en livstruende situation, han befinder sig i, siger formand for FOA i Holbæk Hanne Ulendorf.

Hanne Ulebdorf understreger, at Tham Skovgaard kan henvende sig til vagtbasen, der så vil revurdere hans situation.

Selvom Tham Skovgaard godt kan forstå at plejepersonalet strejker, så glæder han sig alligevel til at få hjælp igen.

- Jeg håber da, de finder en løsning. Vi er jo mange, der er berørte, siger Tham Skovgaard.