SOSUer søger væk

For hårdt og surt arbejde knækker et stigende antal social- og sundhedsassistenter. Det får dem til at forlade deres job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I april 2009 sagde Pia Vinther sit job op som social- og sundhedsassistent i distrikt Rosenvang i Vordingborg. Det gjorde hun efter otte års tjeneste. Hun oplevede arbejdsvilkårene som umenneskelige og utilfredsstillende.

- Jeg følte aldrig, at jeg gik glad hjem fra arbejdet. Der var ikke engang tid til et kram eller et håndtryk på en mærkedag, siger Pia Vinther, tidligere social- og sundhedsassistent.

Drømmejobbet, som social og sundhedsassistent, har Pia Vinther droppet og i stedet uddanner hun sig nu som butiksassistent i Vordingborg.

Pia Vinthers tilfælde er ikke enestående. Indenfor de seneste to år har fagforbundet FOA oplevet en fordobling af antallet af henvendelser fra social og sundhedsassistenter, der er gået ned med stress og psykiske problemer. Det anser stigningen som et voldsomt problem.

- Mange får psykiske nedture og må sygemelde sig i længere eller kortere tid. Det er helt klart begrundet i besparelser, nedskæringer og fyrede folk, siger Stig Kristiansen, Leder, Fagligt sekretariat, FOA.

Fagforbundet mener at politikerne bør løse problemerne.

- Det bliver dårligere og dårligere for de ældre at blive passet, hvis ikke politikerne tager problemerne alvorligt og tager fat på det nu. Der vil desuden ikke være ret mange, der er interesserede i at søge indenfor det job, siger Stig Kristiansen.