Sort is årsag til motorvejsulykke

Fredag formiddag skete der en alvorlig trafikulykke nord for Nørre Alslev. Omkring 30 biler, 2 lastbiler og en bus var indblandet. Ni personer blev kvæstet, heraf ingen alvorligt. Vejdirektoratet mener, at det var fænomenet sort is, der var årsag til den voldsomme ulykke

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere lastbiler og en bus blev fredag formiddag involveret i et større uheld på motorvejen mellem Nørre Alslev og Farø-broen. Motorvejen var spærret for trafik i begge retninger.

Harmonika-uheldet startede lidt efter ni, da en lastbil på grund af det glatte føre kørte ind i autoværnet på motorvejen. Flere personbiler nåede ikke at standse og kørte ind i lastbilen og hinanden.

Under oprydningen af det første uheld kort før middag blev endnu to lastbiler og en bus involveret i sammenstødet, da de ikke kunne standse ved afspærringen. Ifølge politiet var det den isglatte vejbane og en stærk tåge, der var årsagen.

Omkring 30 køretøjer blev indblandet i sammenstødet.

Det var en usædvanlig ulykke, men det var også usædvanlige forhold

- Der var meget glat og meget tåget, forklarer indsatsleder Brian Midjord fra Guldborgsuns Redningsberedskab

Det som gjorde situationen ekstra farlig var at det ikke var til at se at der var is på vejbanen. Det fænomen kaldes blandt vejfolk for sort is.

- Sort is opstår, når smeltevand løber ud på en ren vejbane, hvor temperaturen ligger på omkring 5-6 minus grader. Ved disse lave temperaturer er saltning ikke nogen løsning, da vandet fryser alligevel, forklarer Mogens Kristoffersen, der er vintervagt i Vordingborg kommune.

Så der er kun et at gøre: Kør forsigt!