Sorø vil have syge tilbage i arbejde

Jobcenter Sorø har modtaget 1,3 mio. kr. fra Beskæftigelsesministeriet til gennemførsel af et toårigt udviklingsprojekt, der skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø starter fra 1. februar et projekt, SUND IGEN, der skal få sygemeldte borgere på højkant igen. Det skal ske ved at sætte ind med en sundhedsfaglig indsats tidligt i forløbet, som supplement til den beskæftigelsesfaglige indsats fra Jobcentret. 

Kommunen har netop modtaget 1,3 millioner kr fra Beskæftigelsesministeriet til projektet, der retter sig mod alle borgere, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sygdom.

Med SUND IGEN nedsættes et særligt socialmedicinsk afklaringsteam, der skal bistå til at finde en vej ud af sygdommen og tilbage på arbejdsmarkedet, uanset om den syge modtager sygedagpenge, kontanthjælp eller ledighedsydelse.

Sygeplejerske Elsebeth Refsgaard er projektleder på SUND IGEN.

- Jeg  glæder  mig især over, at vi får flere sundhedsfaglige ressourcer i jobcentret, så vi fremover også kan yde en bedre hjælp til borgere, der er ramt af fysiske lidelser som fx rygsmerter eller piskesmæld.

- Personligt er jeg helt sikker på, at det her vil gøre en positiv forskel for vores evne til at hjælpe de syge tilbage i arbejde,